COMUNICAT

 

     Start pentru  a XX-a ediţie a Festivalului Naţional de Creaţie şi Interpretare “Mamaia Copiilor”-2020, organizat de Asociatia Culturala ”MAMAIA COPIILOR” , Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din Romania, Societatea Romana de Radiodifuziune, Radio Romania Regional, Casa de Cultura a Sindicatelor- Constanta,

Cei de doresc, se pot inscrie on-line.  Va rugam sa cititi cu atenție acest comunicat  .

 

    La Secţiunea de Interpretare solisti individuali se pot prezenta copii, cu varste cuprinse intre 4 si 16 ani  la cele 4 grupe de concurs, dupa cum urmeaza : 4-6  ani; 7-9 ani ; 10-12 ani; 13-16 ani 

   Perioada de desfasurare a festivalului  este 28-30 iunie pentru preselectie, iar finala este in intervalul 2-5 iulie 2020 in sediul Casei de Cultura a Sindicatelor din Constanta.

 

La preselecţie pot participa concurenţii individuali din toata tara, Republica Moldova ori diaspora, care au obligatia de a prezinta  două melodii de muzică uşoară românească pe suport audio .  Juriul va decide daca melodiile vor fi ascultate integral ori numai strofa si refren.

 

 

  ETAPA  DE PRESELECŢIE

pentru Secţiunea de Interpretare.

 

DATA Localitatea Locul de desfăşurare Adresa          GRUPELE
L 29 iunie ora 10.00 CONSTANTA Casa de Cultura a Sindicatelor Bul. Alex. Lapusneanu Nr. 1 Grupa 1 ora 11,00

Grupa 2 ora 15.30

 

M 30 iunie  ora 10.00 CONSTANTA Casa de Cultura a Sindicatelor Bul. Alex. Lapusneanu Nr. 1 Grupa 3 ora  11.00

Grupa 4 ora 15.30

              

Programul Complet al Festivalului Mamaia Copiilor – 2020

 

ziua SALA SECTIUNEA INTERPRETARE       pe grupa de varsta SECTIUNEA CREATIE
29-iun.  Sala mica

PRESELECTII

Grupa 1 ora 11.00

Grupa 2 ora 15.30

 

30 iun. Sala mica

PRESELECTII

Grupa 3 ora  11.00

Grupa 4 ora 15.30

Atentie!!!!!

Cei care din diverse motive , bine intemeiate nu pot ajunge la timp  pot fi audiati  la sfarsitul zilelor de preselectii cu conditia sa faca anuntata acesta prezenta a lor.

 
1 iulie SALA DE SPECTACOL Ora  9.30

              REPETITII tehnice

 
2 iulie SALA DE SPECTACOL  Ora 8.00 probe tehnice

 

Ora 11.00- repetitii generale prima zi de concurs grupele 1 si 3

Ora 17.00 – pregatire prima zi

Ora 18.00- CONCURS

 
3 iulie SALA DE SPECTACOL Ora 10.00- repetitii generale  ziua-2 de concurs grupele 2 si 4

Ora 17.00 – pregatire

Ora 18.00- CONCURS

4 iulie SALA DE SPECTACOL   Ora 10.00 repetitii

ziua-3 de concurs CREATIA

Ora 17.00 – pregatire

Ora 18.00- CONCURS

5 iulie SALA DE SPECTACOL   Ora 11.00    REPETITII conform programului afisat la sala          RECITALURI
5 iulie SALA DE SPECTACOL  Ora 18.00   SEARA DE GALA SEARA DE GALA

 

Programul in detaliu va fi afisat si comunicat de organizatori tuturor concurentilor  la punctele special amenazate din incinta Casei de Cultura.Pentru lamuriri va rugam sunati la secretariat.

 

Modalitatea inscrierii:

 

Se depun pentru inscriere la acesta sectiune urmatoarele : fisa de inscriere , negativele pieselor .Mentionam ca toti concurentii trebuie sa faca la sosire dovada varstei ce apare in fisa de inscriere prin certificat de nastere ori carte de identitate.   Inscrierile pentru acesta etapa se pot face online ori la sediul Casei de Cultura din Constanta  pana in ziua concursului . 

Concurentii pot veni in finala festivalului  insotiti pe scena de grup coregafic  propriu . 

 

 

IMPORTANT !

Concurenti care nu au reusit calificarea in finala pot fi prezenti, la cererea lor , in spectacolele conexe ce se organizeaza  in zilele festivalului pe litoral.

 

Secţiunea de Creaţie

Pentru Sectiunea de Creatie se prezintă melodii în primă audiţie cu o durată maximă de 3 minute / 3.min.30′ in conformitate cu regulamentul,  realizate de creatori profesionişti sau amatori.

Juriul de specialitate, care se va întruni în ziua de  30 MAI 2020, va promova pentru etapa finală 30 melodii, cate 10 pentru fiecare categorie de vârsta : PRESCOLARI , SCOLARI, ADOLESCENTI . Sunt admise in concurs 2 piese ale acelasi autor pentru fiecare categorie.

 

Modalitatea depunerii lucrărilor pentru Concursul de Creaţie:

Intr-un plic mare  închis, pe care in loc  de numele expeditorului se trece un motto si grupa  de varsta pentru care este trimisa lucrarea (prescolari / scolari / adolescenți ) se trimite lucrarea respectivă înregistrată în format audio – pe un CD, textul dactilografiat (tiparit la imprimanta), partitura realizată pe calculator (linia melodică cu cifraj si text).

Copia după chitanţa de depunere a taxei de participare se pune într-un plic mai mic sigilat, cu specificarea numelor realizatorilor, adreselor şi numerelor de telefon ale compozitorului şi autorului de text. Acest plic mai mic se introduce in plicul mare. Atât pe CD, pe partitură, pe text, cât şi pe plicul cu  numele autorilor se specifică doar Motto-ul lucrării.

Lucrările se pot depune  pe adresa : FESTIVALUL MAMAIA COPIILOR

CASA DE CULTURA A SINDICATELOR – Constanta Bul ALEXANDRU LAPUSNEANU Nr. 1, pana la data de 28 MAI 2020 – data postei, cu specificatia: Creație și grupa de vârsta, sau DIRECT la sediul UCMR-ADA  .

 

Toate detaliile legate de desfasurarea finalei se vor afisa pe site-ul nostru www.mamaiacopiilor.ro

 la rubrica INFORMATII UTILE, TAXE, FORMULARE.

 

 FINALA A FESTIVALULUI ARE LOC IN PERIOADA 2-5 IULIE

 

Celor ce doresc cazare   le sugeram Complexul Hotelier ‘’DUNAREA ‘’ din Eforie  Nord  unde se pot face rezervari din vreme la TELEFON: 0747.076.076 , cu specificatia : Pentru festivalul MAMAIA COPIILOR. 

 

Informaţii suplimentare, zilnic între orele 9 si16, la Secretariatul Festivalului ; Tel. 0723270960