COMUNICAT

 

     Start pentru  a XX-a ediţie a Festivalului Naţional de Creaţie şi Interpretare “Mamaia Copiilor”-2021, organizat de Asociatia Culturala ”MAMAIA COPIILOR” , Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din Romania,

Societatea Romana de Radio, Radio Romania Regional, Casa de Cultura a Sindicatelor- Constanta,

Cei de doresc, se pot inscrie online. Detalii pe www.mamaiacopiilor.ro. Va rugam sa cititi cu atenție acest comunicat si regulamentul festivalului!

    La Secţiunea de Interpretare solisti individuali se pot inscrie copii, cu varste cuprinse intre 4 si 17 ani  la cele 5 grupe de concurs, dupa cum urmeaza : 4-6  ani; 7-9 ani ; 10-12 ani; 13-15 ani ; 16-17 ani

   Perioada de depunere a meterialelor video in vererea preselectiei este 10 martie- 10 aprilie 2021,  iar finala este in perioada 5-12 iulie  la sediul Casei de Cultura a Sindicatelor din Constanta. Juriul se va intruni in data de 3 si 4 mai urmand ca imediat sa fie afisate  rezultatele celor calificati in finala. De precizat este faptul ca finala festivalului este pe scena Casei de Cultura din Constanta in spectacole live.

 

La preselecţie pot participa concurenţii individuali din toata tara, Republica Moldova ori diaspora, care au obligatia de a prezinta online un material video ce cuprinde două melodii de muzică uşoară românească .

 

               Modalitatea inscrierii:

 

Se depun pentru inscriere online la adresele de mail ale festivalului pentru acesta sectiune urmatoarele : fisa de inscriere ,un material video  cu cele doua melodii si dovada achitarii taxei de participare .Mentionam ca toti concurentii ajunsi in finala trebuie sa faca la sosire dovada varstei ce apare in fisa de inscriere prin certificat de nastere ori carte de identitate.   Inscrierile pentru etapa finala se vor face tot online  .

 

IMPORTANT !

Va rugam sa  NU trimiteti  inscrierea pe ambele adrese ale festivalului  deoarece riscati sa apara erori .Asadar alegeti numai una din cele doua adrese:ac.mamaia_copiilor@yahoo.com / asc.mamaiacopiilor@gmail.com

 

                                              Secţiunea de Creaţie ___________________________________

Pentru Sectiunea de Creatie se prezintă melodii în primă audiţie cu o durată maximă de 3 minute / 3.min.30′ in conformitate cu regulamentul,  realizate de creatori profesionişti si incepand din acest an apare grupa de creatie a elevilor cu varsta de pana in 18 ani impliniti la data concursului.

Juriul de specialitate, care se va întruni în ziua de  14 mai 2021, va promova pentru etapa finală 21 melodii, cate 7 pentru fiecare categorie de vârsta : PRESCOLARI , SCOLARI, ADOLESCENTI ,si 5 melodii ,creatii ale elevilor.

 

Modalitatea depunerii lucrărilor pentru Concursul de Creaţie:

Intr-un plic mare  închis, pe care in loc  de numele expeditorului se trece un motto si grupa  de varsta pentru care este trimisa lucrarea (prescolari / scolari / adolescenți ) se trimite lucrarea respectivă înregistrată în format audio – pe un CD, textul dactilografiat (tiparit la imprimanta), partitura realizată pe calculator (linia melodică cu cifraj si text).

Copia după chitanţa de depunere a taxei de participare se pune într-un plic mai mic sigilat, cu specificarea numelor realizatorilor, adreselor şi numerelor de telefon ale compozitorului şi autorului de text. Acest plic mai mic se introduce in plicul mare. Atât pe CD, pe partitură, pe text, cât şi pe plicul cu  numele autorilor se specifică doar Motto-ul lucrării.

Lucrările se pot depune pana la data de 4 MAI pe adresa : FESTIVALUL MAMAIA COPIILOR

CASA DE CULTURA A SINDICATELOR – Constanta Bul ALEXANDRU LAPUSNEANU Nr. 1, , cu specificatia: Creație și grupa de vârsta.   Totul este valabil si pentru grupa elevilor dar cu spcificatia pe plic -ELEV.

 

                                                                          ATENTIE !!!!

  Acei elevi ori compozitori care vor incerca sa apeleze la mijloace incorecte, ne fiind ei adevaratii autori  ,vor fi descalificati iar in cazul obtinerii de premii ele vor fi retrase si vor intra sub incidenta legii dreptului de autor.

 

Melodiile admise in finala realizate in anul 2020 vor avea o seara separata in cadrul festivalului si pentru acesta compozitorii sunt rugati sa ne trimita negativele pana la data de 10 iunie 2021 pe adresa de mail a festivalului si sa copleteze formularul de inscriere pentru finala de la sectiunea de creatie.

 

 

Toate detaliile legate de desfasurarea finalei se vor afisa pe site-ul nostru www.mamaiacopiilor.ro

 la rubrica INFORMATII UTILE, TAXE, FORMULARE.

 

Toate taxele se vor achita dupa cum urmeaza :

1- Pentru sectiunea INTERPRETARE taxele se vor achita  la sosire

2-Pentru sectiunea de CREATIE taxele se vor achita ori in plicul mic ori la sosire.

 

PERIOADA FINALA A FESTIVALULUI 5-12 iulie  2021

 

Datorita  situatiei pandemice legate de COVID 19,  datele de desfasurare ale festivalului  pot suferi modificari in functie de  hotararile luate la nivel national.

 

 

Informaţii suplimentare, zilnic între orele 9 si16, la Secretariatul Festivalului ; Tel. 0723270960